Spotkanie w antykwariacie “Ballady i Romanse”. Wpadnij po nasze najnowsze wydawnictwa

Fundacja Nobiscum zaprasza w niedzielę 29 sierpnia od godziny 10.00 do 13.00 do antykwariatu “Ballady i Romanse” (ul. Rembielińskiego 6B, pawilon 5A), gdzie będzie można zdobyć nasze nowe publikacje.

Tego dnia płocczanie będą mieli kolejną już okazję do zaopatrzenia się w najnowsze wydawnictwo Fundacji Nobiscum – książkę Gabrieli Nowak-Dąbrowskiej “Wychodząc z niepamięci. Żydowskie rodziny przedwojennego Płocka” prezentującą ponad 100 unikatowych fotografii dokumentujących dzieje płockich rodzin pochodzenia żydowskiego wraz z warstwą tekstową opracowaną na podstawie badań genealogicznych przeprowadzonych w zasobie m.in. Archiwum Państwowego w Płocku, uzupełnionych o wspomnienia osób prywatnych.

Publikacja została wydana dzięki dofinansowaniu Miasta Płocka i dostępna będzie nieodpłatnie do wyczerpania nakładu.

Podczas spotkania na naszym stoisku dostępna będzie również nieodpłatna płyta CD z projektem “Fantomatyka” Piotra Dąbrowskiego – inspirowana tytułową ideą Stanisława Lema oraz naszym otoczeniem dźwiękowym muzyka z pogranicza ambientu, noise’u i ciężkiej do zaszufladkowania improwizowanej elektroniki.

Projekt “Fantomatyka” Fundacja Nobiscum zrealizowała w 100. rocznicę urodzin Stanisława Lema również dzięki dofinansowaniu Miasta Płocka.